top of page

Юрий Ковачев

На 8-ми Април 2015 година в галерия Видима гостува художника Юрий Ковачев

Майсторът на четката е роден в Русе и първите му уроци по изобразително изкуство взима от известните местни творци - Кирил Станчев и "Маестрото" Хинков. Учи в Университета по архитектура в София, но в последствие се отказва, за да посвети живота си на живописта. Своето професионално развитие той допълва с изучаване на изкуството на великите художници от миналото и с копиране на техните безсмъртни произведения. С упоритост и всеотдайност Юрий Ковачев успява да изгради свой собствен и разпознаваем стил.



Юрий Ковачев работи във всички живописни жанрове - портрет, пейзаж, натюрморт, голо тяло. Живописта му е въздействаща, пленителна и доверчива. Тя въздейства с настроението си и с богати възможности за лични асоциации. Тоталното единство е подкрепено от рефлектиращи цветове, създаващи усещане за камерност и поетичност, а във всяка своя творба, авторът разкрива част от вътрешната си реалност и това е неговият път към всички нас.



Живописта му е част от множество частни колекции и публични институции в цялата страна и в чужбина: Германия, Русия, Великобритания, Холандия, Испания,Дания, Норвегия, Франция, Швеция, Белгия, Финландия, Румъния, Украйна,Полша, Турция, Гърция, Швейцария, Португалия, Люксембург, Исландия, Япония,Мексико, Боливия, САЩ, Канада и много други страни по целия свят.



Последни публикации

Виж всички

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page