top of page

Димитър Рашков

Актуализирано: 23.08.2021 г.

На 11-ти Септември 2007 г. в галерия "Видима" гостува художникът Димитър Рашков.

В изложбата са експонирани пластики и живописни произведения. Това, което привлича многото му почитатели, са неговият хумор и ирония, любовта към героите, които изобразява в пластиките си – герои от митологията, от народните обичаи, религиозни герои. Сюжетите са добре познати, но представени по нетрадиционен начин, с чувство за хумор. В работата си вплита фантазия и въображение, показвайки човешките качества на героите, нравите им, миговете на порок и човешка слабост. Много често авторът включва в пластиките си и еротика.

Освен от пластиките му ценителите на изкуството се впечатляват и от живописта на Димитър Рашков. Привличат го най-вече пейзажите. С един щрих, с един замах на четката, той е способен да създаде незабравими образи - дълбоки и динамични.

Димитър Рашков е художник и скулптор, който е роден в Карлово, където живее и работи. Имал е възможност да се установи в голям град, дори в столицата, но, както сам споделя, Карлово му е на сърце заради близостта на Балкана и разходките, с които всяка сутрин започва денят му. Работи много, защото сам си налага строг режим и не крие изискванията към себе си. Автор е на множество изложби в България и в чужбина.


94 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page