"Юбилейна изложба- "20 години галерия "Видима" 6 ноември 2017 г.,18.00 часа, зала "Средец", Министерство на културата, София

На 6 ноември 2017 г. в галерия „Средец” се открива юбилейна изложба  от фонда на галерия „Видима”.

Галерията се намира  в Севлиево и развива своята дейност благодарение на финансова подкрепа на „Идеал Стандарт – Видима” – АД. От 1997 година всеки месец в изложбения салон се представят нови автори в областта на изобразителните изкуства.

През изминалите 20 години галерията си изгради име и създаде колекция, с която по право може да се гордее. Освен произведения на наши съвременници, тя притежава и картини на художници,  родени в края на ХIX и началото на ХХ век, чиято творческа активност достига върха си през 50-те, 60-те и 70-те години от миналия век. Фондът на галерията включва както живописни и графични произведения, така и пластики, приложни творби и фотографии. За настоящата юбилейна изложба са подбрани произведения на близо 40 автори от различни поколения  и художествени направления. 

Освен изложбената си дейност, галерията е място и за творчески срещи с писатели, журналисти, творци на българското кино. Към нея има изградена детска школа по изобразително изкуство, която дава възможност на малките талантливи художници да откриват своя път към изкуството.