Димитър Георгиев - "Импресия. Трансформация" - изложба живопис от 14 декември 2016 г.

В предколедна обстановка и с настроение за предстоящите празници, представяме Ви живописната изложба на нашия съгражданин Димитър Георгиев.

Авторът е завършил през 1979 година Национална гимназия за изящни изкуства в София. От 1983 година активно участва в колективни и авторски изложби в различни градове на страната. От 2000 година Димитър Георгиев живее в с.Кормянско, община Севлиево.

Представянето му в галерия „Видима” е обединило акварелните и живописните му творби. Димитър Георгиев често се обръща към пейзажния жанр, но рядко остава в реалистичното поле на творчеството. Увлича го възможността с помощта на абстрактни и кубистични прийоми да обогати сюжета с нови пространствени форми и цветови  акценти, които би позволили по-силно енергийното въздействие на зрителя. Заедно с това художникът се стреми да подчертае силата на своята индивидуалност и да изрази личното си  професионално и човешко съществуване. В заглавието на изложбата авторът   е определил посоки, които са свойствени за неговите търсения – импресии и трансформации. Творческите паралели между тези  живописни опити се проследяват в картините  на Димитър Георгиев от последните му години, които всеки може да види в изложбата му в галерия „Видима”.